The newspage

23/01/2011 19:09:54 UTC+01:00

Hoog en... rommelig?

't Is weer eventjes geleden dat we de bouw zijn gaan inspecteren. Beetje logisch, aangezien alles een paar weken heeft stilgelegen. Bouwverlof, wie verzint het toch...

Stand van zaken

Normaal gezien hadden de ramen in 2010 al geplaatst moeten zijn, en was het dak ook al volledig geplaatst. De planning zal dus een beetje moeten aangepast worden. Ondanks de vertragingen hopen we er tegen de zomer toch in te zitten. Als iedereen een tandje bijsteekt, moet dat zeker lukken.

Wat is er nu dan wel al klaar? Van alles een beetje, eigenlijk. De dagtemperaturen zijn niet meer onder nul, dus kan men verder werken aan het dak (buizen leggen, hellingslaag, ...). De gevelstenen zijn intussen ook opgehoogd, zodat we eindelijk een gedacht hebben van de hoogte van ons huis.

Plaatsing van de ramen

We verwachten dus dat op korte tijd heel wat zichbare veranderingen op het menu staan. De ramen worden begin volgende maand geplaatst, en daar zijn we wel heel nieuwsgierig naar: qua uitzicht zal het dan ineens heel anders zijn. Ook kunnen dan de werken in huis wat aangenamer zijn (winddicht, warmer, ...).

Binnenzwembad

Met de regen van de voorbije weken is de kelder weer goed gevuld. Een dompelpomp plaatsen had niet het gewenste resultaat: na een 6-tal uren draaien, bleef er nog altijd 5cm water over in de hele kelder. En uiteraard heeft het intussen weer wat bijgeregend...

En verder...

... proberen we er zo rustig mogelijk bij te blijven. Nooit gedacht dat bouwen zoveel zenuwen met zich meebrengt. Hopelijk brengen de komende weken wat beter weer en... wat meer veranderingen. In de positieve zin, wel te verstaan :-)

 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture
 • picture

Comments: 10 (comment)

24/01/2011 13:49:24 UTC+01:00

Guest: Seppe G

Hallo !!

Wat is dat mooi, die Leto Zero !!

Wij gaan binnenkort bouwen en ben sterk aan het twijfelen tussen de Leto Zero en de gewone Leto.

Wat zijn uw ervaringen/ervaringen van de aannemer met deze Leto Zero steen ? Ik lees soms veel nadelen maar vind het wel supermooi. Naar het schijnt is de Leto Zero ook vormvaster dan andere Zero's ?

Alvast bedankt voor uw reactie (ik moet deze week een beslissing nemen :p )

Groetjes,

Seppe

24/01/2011 21:41:51 UTC+01:00

Ben

Dag Seppe

Fijn dat je het mooi vindt, we zijn er zelf ook heel tevreden over. We hadden eerst onze zinnen gezet op de Terca zilvergrijs (gelijmd), maar zijn dan op't allerlaatste moment overgestapt nadat we 1 huis gezien hadden met de Leto Zero. Het was dus een beetje een impulsieve keuze, maar we hebben er nog geen seconde spijt van!

Voor ons is de Zero van uitzicht heel wat beter dan de gewone, simpelweg omdat deze niet meer gevoegd moet worden. Als je de gewone Leto zou voegen, ziet ie er ineens heel anders uit: het zal eerder de voeg zijn die opvalt, in plaats van de baksteen zelf. Zo zijn we eens langs een huis gereden met een gewone Leto, waarvan ik niet kon geloven dat het dezelfde baksteen was... zo'n ander uitzicht had het!

Wat betreft de steen zelf: de steen is zeker niet zo recht als bv. Terca Zilvergrijs vormbak, maar hij lijkt alleszins vormvaster te zijn dan de gewone Leto. Op een van onze foto's zie je het resultaat. Het metsen is niet helemaal gelijk het traditioneel metsen, maar hierover kan je uitleg vragen bij Vandersanden zelf. Op de website van de Zero brick vind je hier ook nog informatie over.

Best kies je een metser die hier al vertrouwd mee is: het metsen vergt iets meer precisie doordat de stenen zo dicht tegen elkaar liggen. Referenties van de metser zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Ook niet onbelangrijk: de prijs van de Zero brick ligt wat hoger dan de gewone. Maar... de prijs voor het voegen valt uiteraard weg.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn reactie... moest je ooit zelf een bouwblog starten, vergeet dan zeker niet de link even door te sturen. Ik ben zeker benieuwd naar de vorderingen. Huizen met de Leto Zero zijn nog redelijk schaars, wat het ook weer net iets specialers maakt :-)

Groeten
Ben

24/01/2011 23:28:35 UTC+01:00

Guest: Seppe G

Dag Ben,

Ik ben zeker overtuigd van de schoonheid van zo'n zero steen !

Wij gaan ons huis zelf zetten met behulp van onze ouders (die beide ervaring hebben in de bouw). We hebben vooral schrik over de eventuele mosgroei na langere tijd 5/10 jaar doordat er toch altijd kans is dat zand tussen de stenen komt.

Anderszijds het metselen zelf (gaat misschien een stuk trager dan gewoon metsen) ?

Ze zeggen op de website dat open stootvoegen goed is voor ventilatie van de spouw? Hoe zit dat bij jullie ? Liggen de stenen tegen elkaar zonder mortel ertussen ?

Ik ga woensdag waarschijnlijk een beslissing nemen dus als je nog wat advies hebt, laat maar weten ;)

Groeten,

Seppe

26/01/2011 14:40:38 UTC+01:00

Ben

Ik denk dat je minder last gaat hebben van mos, net omdat er geen voegen meer zijn: de voegen lijken toch altijd eerder te "verouderen" dan de baksteen zelf.

01/05/2014 16:25:46 UTC+02:00

Guest: Sarah

Beste,

Zouden we mogen weten welke steen je hebt? Is dit de Leto Zero van vandersanden?

Mvg,

Sarah

10/05/2014 23:37:40 UTC+02:00

Ben

Dit is inderdaad de Leto Zero ;-)
Nog steeds tevreden over, trouwens...

10/12/2014 15:57:54 UTC+01:00

Guest: Joris

Vraagje; ben architect en heb van een aannemer gehoord dat je met de ZERO-steen moet uitkijken omdat je soms de achterliggende isolatie kan zien door de smalle maar open voegen (gezien er niet overal mortel zit).

Is dit zo? Merken jullie hier iets van?

29/12/2014 14:50:50 UTC+01:00

Ben

Dag Joris, sorry voor mijn late reply.

De enige plaats waar ik dit heb gemerkt, is in onze garage. De garage heeft de gevelsteen als muur. Als ik binnenrijd, schijnt de autoverlichting door de (verticale) voeg op de isolatie. Deze reflecteert een beetje, waardoor het zichtbaar wordt.

Nudat ik TL verlichting heb ik de garage, is het me eigenlijk niet meer opgevallen. Waarschijnlijk omdat er nu omgevingslicht is, en er dus geen reflectie meer zichtbaar is.

Van buitenuit is de isolatie echter nog nooit opgevallen.

11/01/2016 18:13:28 UTC+01:00

Guest: Kristof

Beste, 

 

wij zijn ook aan het kijken voor deze steen.

maar vragen ons af welke kleur ramen hierbij passen, ik zie dat u geen fotos meer heeft met ramen en deuren,

welke kleur ramen hebben jullie? en eventueel een foto hiervan? 

alvast bedankt! 

 

Groetjes kristof ! 

23/03/2016 13:10:47 UTC+01:00

Ben

Dag Kristof

Voor de ramen hebben we gekozen voor RAL 9005 zwarte structuurlak. Nu je het zegt: we hebben hier nooit foto's van gepubliceerd, vreemd eigenlijk :)

Straks even zoeken naar een geschikte foto...

Submit comment:

login

Name

Url:

back

IEZY is a PHP and mySQL based object oriented content management system.
Copyright: Ben Van Aerde. (Stealing is baaad, mkay?)

Enter your username:

Your OpenID URL:

or change provider

×

Please login with your username and password:

or switch to provider login

×