The newspage

19/07/2011 21:00:35 UTC+02:00

De keuken - update

Oké, de keuken is nog niet helemaal af... ik weet het wel.

Maar tóch kon ik het niet laten een paar extra foto's van de keuken online te plaatsen. De ovens zijn immers geplaatst, wat het meteen al een heel ander uitzicht geeft! Properkes, nietwaar?

En om even te antwoorden voordat je de vraag stelt: neen, de omkadering blijft niet groen...

  • picture
  • picture
  • picture

Comments: 5 (comment)

28/07/2011 11:26:53 UTC+02:00

Guest: Liesbeth en Bert

Amai, ziet er echt sjik uit!! moet echt wel zalig zijn dat de keuken er eigenlijk zo goed als staat :-)) veel succes nog!!

groetjes Liesbeth en Bert

31/07/2011 17:54:40 UTC+02:00

Ben

Fijn om te zien dat jullie de vorderingen nog volgen :-)

De komende maand zal er nog heel wat moeten gebeuren, aangezien we begin september verhuizen. 't Zal nog eventjes spannend worden...

Lukt het een beetje bij jullie bouw?

02/08/2011 21:54:29 UTC+02:00

Guest: Liesbeth en Bert

:-) het is gewoon fijn om te volgen aangezien we jullie huis echt wel super vinden :-)

het zal inderdaad nog spannend worden!! maar stap per stap en dan komen jullie er wel, en als jullie kunnen slapen, wassen en koken in september dan kunnen jullie al verhuizen he. De rest kunnen jullie dan rustig tot in de puntjes afwerken.

we hebben 2 weken tijdens het bouwverlof gewerkt om onze electriciteit te leggen, jaja als leek doen we er veel langer over dan een electricien, maar het was wel leuk om te doen ;-) normaal gezien volgende week of week erna komt de bezetter dus dat is leuk he :-))

we wensen jullie nog super veel succes!! en komen en toe wel eens piepen :-)

groetjes Liesbeth en Bert

16/08/2011 23:27:08 UTC+02:00

Guest: Ward

Hey

Super mooie keuken! Wij gaan bijna hetzelfde principe zetten, maar dan een volledig eiland.
Nu hadden wij wel een vraag ivm de dampkap (afzuiggroep). Overal lezen we dat deze max 130cm boven de kookplaat mag staan. Maar bij jullie lijkt die een grotere afstand te zijn. Wij hadden de Novy Pure'line 840 op het oog. 

 

groetjes

21/10/2011 11:52:08 UTC+02:00

Ben

Dag Ward

Sorry voor de late reactie... ik heb het updaten van de website een beetje on hold gezet, aangezien de geboorte van onze zoon Lars ons leven een beetje drukker heeft gemaakt :-)

Bedankt voor je positieve commentaar, we zijn er zelf ook wel heel tevreden over. Ik volg je website af en toe, ben benieuwd naar de vorderingen! Hopelijk krijg je nog voldoende gedaan vooraleer de winterkoude te hinderlijk wordt.

Intussen zijn we verhuisd, en hebben we de afzuiging (Novy Pure'Line 840) ook al in gebruik. Deze staat inderdaad iets hoger dan de aangeschreven maximale hoogte. We hebben hiervoor gekozen, omdat het verlagen van de afzuiging het uitzicht van de keuken zou verstoren.

Het plafond is 2m40 hoog, en het eiland staat op 95cm. Dat wil zeggen dat de afstand 1m45 is i.p.v. 1m30. Die extra 15cm zal het ook niet maken, lijkt me... Door de randafzuiging lijkt het me trouwens beter dat de afzuiging gelijk met het plafond loopt: als je afzuiging lager hangt dan het plafond, gaat de randafzuiging minder goed zijn werk kunnen doen. Maar ik ben uiteraard geen kenner...

We hebben er nog geen last van gehad, dus het lijkt me wel in orde. Intussen zijn er ook al frietjes gebakken, en achteraf hadden we toch geen last van vettige kasten of vettig kookeiland.

Ik denk dat ook heel veel afhangt van de lengte van de afvoerbuis: bij ons is deze maar 2 meter, en deze gaat zonder bochten rechtstreeks naar buiten. Op deze manier gaat er zo min mogelijk zuigkracht verloren.

Hopelijk heb je iets aan mijn reactie...

Groetjes
Ben

Submit comment:

login

Name

Url:

back

People online

  • humans: 4 guests

Last comments

IEZY is a PHP and mySQL based object oriented content management system.
Copyright: Ben Van Aerde. (Stealing is baaad, mkay?)

Enter your username:

Your OpenID URL:

or change provider

×

Please login with your username and password:

or switch to provider login

×